WordPress permalinks instellen en aanpassen

wordpress-permalinks

Heb je een eigen blog op je WordPress webshop of website? Zorg dan dat je na de installatie van WordPress kiest voor de juiste permalink-structuur. Zo wordt je beter indexeerbaar door Google en vinden bezoekers eerder hun weg naar jouw webshop.

Binnen WordPress wordt een bericht standaard aangemaakt met  de volgende permalink (url): http://ecommerce24.nl/?p=44. Dit geeft jouw bezoekers en Google geen informatie over de strekking van het bericht. Liever wil je dat de permalink relevante titels en zoekwoorden bevat en hiermee SEO vriendelijker wordt. Bij het installeren van WordPress, kun je permalinks direct aanpassen in het CMS. Ga hiervoor naar Instellingen/permalinks en kies voor ‘berichttitel’. Wil je ook een categorie toevoegen? Kies dan voor ‘ /%category%/%postname%/ ‘.

Permalinks achteraf aanpassen en oude url’s redirecten

Wat te doen als je bestaande permalinks van gepubliceerde berichten achteraf wilt wijzigen? Vanaf het moment dat je permalinks nog een standaard structuur hebben (?p=55) kun je zonder problemen kiezen voor de optie ‘aangepaste structuur’. Je oude WordPress links worden dan automatisch omgezet en geredirect naar  je nieuwe, SEO vriendelijke url’s. Om helemaal op safe te spelen, installeer je een redirection plugin. Met deze plugin zorg je voor een 301 Moved Permanently redirect voor je oude pagina’s. Op deze manier vertel je Google dat de redirection een doelgerichte actie is behoud je je opgebouwde ranking. Ga na installatie van de plugin naar Instellingen/SEO redirection en stel voor elk bericht  de redirection als volgt in: redirection plugin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Contact