WordPress eCommerce

Over Woocommerce

Woocommerce is de meest populaire eCommerce oplossing binnen de WordPress community. De software is Open Source én gratis. Waar Magento specifiek gebouwd is voor de eCommerce toepassing, is de Woocommerce plugin een aanvullende functionaliteit voor WordPress.

Het grote voordeel van Woocommerce is dat het moeiteloos in bestaande WordPress installaties kan worden geïntegreerd. Hiermee wordt het meest populaire en gebruiksvriendelijke CMS systeem ter wereld gecombineerd met online verkoop mogelijkheden.

Woocommerce blinkt niet uit in complexe functionaliteiten, maar is net als haar moedersysyteem WordPress, simpel en eenvoudig te begrijpen. Ondanks dit gemakkelijke beheer ontbreekt het niet aan functionaliteiten en is deze ecommerce oplossing een prima basis voor de kleinere webshops met een beperkte productcatalogus (minder dan 500 producten).

Op zoek naar een Woocommerce oplossing op maat? Een bestaande WordPress website uitbreiden met een webshop functionaliteit? eCommerce24 helpt je graag naar een renderende webshop. We ondersteunen je ook met betrouwbare hosting en (SEO) optimalisatie om je webshop sneller en beter vindbaar te maken en de conversie te verhogen.  

Responsive

Met een responsive webdesign maak je je webshop toegankelijk voor tablets, smartphones, laptops en desktops; het beeld schaalt perfect en automatisch mee met de schermgrootte. Je bezoekers kunnen zo met elk device op elk moment van de dag producten zien en kopen.

Wordpress beschikt over een indrukwekkende collectie aan responsive templates; er kan uit meer dan 3000 thema’s gekozen worden. Meer dan voldoende keuze dus om je webshop te voorzien van een mooie look & feel die ook op mobiele devices altijd goed toont.

Je huidige webshop ombouwen naar een WordPress shop met een responsive en eigentijds design? Een bestaand WordPress template helemaal in je eigen stijl afmaken? eCommerce24 is je graag van dienst.

Functionaliteit

Woocommerce is een relatief jong product. Toch doet zij aan functionaliteit zeker niet onder aan andere open source oplossingen en beschikt zij over alle standaard functies die je mag verwachten van een ecommerce pakket. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van kortingscoupons, het berekenen van verzendkosten op basis van prijs en gewicht en het filteren van producten op basis van specificaties.

Gebruikers profiteren niet alleen van een uitstekend webshop systeem met uitgebreide functionaliteiten, maar werken daarbij met een gebruiksvriendelijk CMS systeem waarmee content en layout gemakkelijk zelf aan te passen zijn.

Enkele standaard functionaliteiten van Woocommerce

  • Gebruiksvriendelijk beheer van uw producten
  • Complete orderafhandeling en administratie binnen 1 systeem
  • Functionaliteit uit te breiden middels maatwerk of 3rd party extensions
  • Veel mogelijkheden op het gebied van kortingsregels en coupons
  • Uitgebreide rapportages van uw verkopen
  • Meerdere verzend en betaalmethoden mogelijk
  • Versimpelde en doeltreffende bestelprocedure
  • Geoptimaliseerd voor SEO

Met het WordPress CMS systeem kan er veel voordeel behaald worden op het vlak van SEO. WordPress presteert van zichzelf al behoorlijk op dit vlak, maar kan nog verder geoptimaliseerd worden. Een plugin als ‘Yoast SEO’ biedt je de juiste handvatten voor maximale prestaties. Omdat Woocommerce een onderdeel is van WordPress zijn al deze optimalisatie mogelijkheden ook beschikbaar binnen de productpagina’s van je webshop.

Integratie????

Contact