Magento ecommerce

Over Magento ecommerce

Magento is een van de snelst groeiende en complete Open Source ecommerce oplossingen voor e-tailers. Met een marktaandeel van 30% neemt dit ecommerce platform een prominente plek in de webshop wereld in. Veel (grote) organisaties als Samsung, bol.com en Wehkamp vertrouwen op Magento als solide basis voor hun online verkopen. Magento biedt 2 versies aan:

Magento Community Edition

De community variant van Magento is gratis beschikbaar middels de Open Source licentie. Dankzij de grote veelzijdigheid is het systeem zeer geschikt voor iedere webshop, van klein tot groot, nationaal of internationaal gefocust, eentalig of meertalig. Hierbij kunnen er meerdere shops vanuit één enkele interface beheerd worden. Dit levert een enorme efficiency in werken op. Met ruim 2000 extensies kan elke webshops maximaal uitgebreid en geoptimaliseerd worden.

Magento Enterprise Edition

De betaalde enterprise versie – met het charmante prijskaartje van 11.000 dollar – is vooral aantrekkelijk voor grote shops met veel producten en een omzet boven de €100.000 per jaar. Deze editie biedt extra modules waaronder uitgebreide marketing mogelijkheden. Enterprise klanten profiteren daarbij van een zogenaamde Gold Support SLA (betere support). Tot slot is er een verschil in performance. Magento Enterprise is sneller en stabieler dan de Community versie. Hoe groter je webshop, hoe relevanter de performance wordt.

Magento inzetten als stevige basis voor uw online verkopen? eCommerce24 vertelt je graag meer.


Responsive design

Het gebruik van mobiel internet is de laatste jaren explosief gestegen. Dit heeft de manier waarop consumenten informatie zoeken en shoppen volledig veranderd. Bezoekers willen op elk moment van dag met hun smartphone, tablet of laptop gegevens inzien en aankopen kunnen doen. Elke serieuze online verkoper doet er dus goed aan om zijn webshop te optimaliseren voor weergave op mobiele devices. Responsive websdesign is de norm.

Vanaf versie 1.9. biedt Magento standaard responsive webdesigns aan. Een ‘mobile-friendly’ webshop is nu dus weggelegd voor elke verkoper. Het grote aanbod aan aantrekkelijke templates maakt het daarbij mogelijk om je webshop een eigentijdse look & feel te geven met een optimale usability.

Heb je een webshop die gebouwd is zonder responsive design? Magento heeft in haar 1.9 versie een systeem gebouwd waarin een webshop betrekkelijk eenvoudig omgezet kan worden naar een responsive modus.

Bij een dergelijke omzetting komt voor online verkopers vaak meer kijken dan zij kunnen vermoeden. Want, hoe toont  je webshop zich op verschillende browsers? Is de weergave op diverse mobiele systemen, zoals Iphone, Android en Windows Phone, hetzelfde? En, welke effecten hebben kleine of grote design aanpassingen op bestaande  modules en functionaliteiten?

eCommerce24 helpt je graag met het maken van de juiste keuzes. Want er moet een goede balans zijn tussen design, usability en performance. Een webshop moet onder alle omstandigheden optimaal blijven presteren en converteren.


Functionaliteit

Magento beschikt standaard over de nodige functionaliteiten om uw webshop compleet en werkend te maken: het aanmaken van kortingscoupons, het berekenen van verzendkosten op basis van prijs en gewicht, de mogelijkheid tot aanpassen van het design op categorieniveau; de lijst gaat (hieronder) nog even door.

eCommerce assisteert bij het inzetten van standaard Magento functionaliteiten en voor je na over de inzet van aanvullende functionaliteiten. Voordat we een externe module inzetten proberen we in veel gevallen het probleem binnen Magento zelf op te lossen.  Een missende functionaliteit kan in veel gevallen namelijk prima met enkele regels code binnen Magento toegevoegd worden. Het installeren van aanvullende plugins wordt hiermee overbodig. Voordelen van deze werkwijze: uw webshop wordt op snelheid gehouden (plugins betekenen vaak ook performance verlies) en het kwaliteitsniveau en de upgrade mogelijkheden blijven bestaan.

Een kleine greep uit de basisfunctionaliteiten van Magento:

 • Meerdere webshops beheren vanuit 1 omgeving
 • Uitstekende ondersteuning voor multi-language webshops
 • Gebruiksvriendelijk beheer van uw producten en  categorieën & aanbiedingen
 • Complete orderafhandeling en administratie binnen 1 systeem
 • Meerdere klantgroepen mogelijk Functionaliteit uit te breiden middels maatwerk of 3rd party extensions
 • Veel mogelijkheden op het gebied van kortingsregels en coupons
 • Uitgebreide rapportages van o.a. verkopen, best verkopende producten, BTW
 • Meerdere verzend en betaalmethoden mogelijk
 • Helder bestelproces

Aanvullende functionaliteiten ontwikkeld door eCommerce24:

 • One Page Checkout
 • CMS landingspagina’s met op attribuut gefilterde producten
 • Maatselectie middels buttons in plaats van dropdown menu’s
 • Op maat gemaakte landingspagina’s SEO optimalisatie middels rich snippets
 • Volautomatisch genereren datafeeds voor o.a. Beslist, Google Shopping, Twenga, Kieskeurig
 • Productconfigurators voor de maakindustrie

Integratie

Het koppelen van diverse systemen aan uw Magento webshop kan een complexe zaak zijn. Wanneer diverse datastromen niet correct gemanaged en geïntegreerd worden levert dit incorrecte data en systemen op. ‘Nee’ verkopen naar de klant is het laatste wat u wilt. De ideale situatie is er een waar datastromen – zo veel als mogelijk – automatisch verlopen zodat u er weinig omkijken naar heeft.

eCommerce24 realiseerde de afgelopen jaren integraties voor opdrachtgevers waarbij Magento webshops gekoppeld werden met ERP of kassa systemen, of waarbij order, voorraad en prijs synchronisatie met Amazon en eBay centraal stond.

Een greep uit onze integraties:

 • Integratie met Centraal Boekhuis. Automatisch laden van nieuwe en bijwerken van bestaande producten en bijbehorende data, automatische export van orders voor dropshipment Amazon koppeling.
 • Volledig geautomatiseerde koppeling tussen Magento en Amazon waarbij orders ingelezen en verwerkt worden door Magento. Voorraad en prijsinformatie worden tevens bijgewerkt door de koppeling waardoor nee verkopen op zowel Amazon als in de webshop tot een minimum beperkt worden.
 • Integratie Vendit kassa systemen. Volledig geautomatiseerde koppeling waarbij klanten, orders, productinformatie, voorraad en prijzen automatisch worden bijgewerkt in de Magento webshop
 • Integratie Connectflow Unisoft

Handen in het haar over een complexe Magento integratie? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact